måndag 7 september 2015

Syrien: Bombningar av civila fortsätter

...hur många fler ska behöva fly?

Medan tusentals flyktingar kämpar för att ta sig fram i Europa och människor upprörs över det dåliga bemötandet av de flyende så fortsätter den syriska regimens terrorbombningar mot civila. Risken är stor att vi får se fler barn flyta i land om det inte blir slut på våldet mot civila och om inte människor får säkra resvägar in i Europa.

Den största gruppen flyktingar kommer nu från Syrien. Människor har anledningar att fly där ifrån. Över tvåhundratusen har dödats sen 2011 och miljoner befinner sig på flykt, både inom landet och över gränserna. Den som står för det mesta dödandet av civila är diktatorn Bashar al-Assad.

Många områden är fortfarande belägrade och utsatta för svält och terror

Assadregimens oljefatsbomber dödar civila urskiljningslöst. Dessa bomber har skapats för att döda civila, för att skrämma och driva bort människor. Assad-sidan står för 90 procent av dödsoffren i Syrien, säger Human Rights Watch. Många syrier har inget annat val än att fly undan terrorn.

Bombningarna av civila fortsätter. Nyligen bombades en marknad i Damaskus-förorten Douma och över 100 personer dödades och 200 skadades. Bara under juli genomfördes 7000 flygbombningar. Under en tiodagarsperiod i augusti ska flygbombningar ha dödat och skadat 1 300 personer kring Douma och närliggande områden. 

Den ytterst ansvarige för terrorn är president Assad som får stöd från Ryssland och Iran


Röda Malmö: Berättelsen om Aylan
Inga kommentarer: