tisdag 8 september 2015

Syrien: Europeiska nazister ger stöd åt Assad

...extremhögern befrämjar värsta flyktingkatastrofen
Diktatorn Assad bombar sitt eget land sönder och samman

Den syriske diktatorn Bashar al-Assad bombar sönder sitt eget land och folk. Varje dag dödas fler barn. Regimen dödar oerhört många fler civila än IS och framkallar en av de värsta flyktingkatastroferna i modern tid. I detta får den stöd från bland andra Ryssland och den islamistiska diktaturen Iran, men även europeiska nazister sluter upp kring den syriske diktatorn.

Inom den svenska och europeiska vit makt-miljön har det sen upproret började i Syrien funnits ett stöd för den syriska regimen och för president al-Assad. Nazisterna anser att det är viktigt att sluta upp kring Assad eftersom den "vita rasen" är hotad av en "judisk sammansvärjning" som får stöd av väst.

Precis som en del stalinistiska vänstergrupper tror de att Israel och USA finansierar IS.

Det paneuropeiska nazistpartiet "Alliansen för fred och frihet", APF, har träffat syriska toppolitiker och mötet används av syrisk media som ett bevis på att landet har stöd i ett "orättfärdigt krig" mot dem. 

I APF ingår högerextrema partier från en rad europeiska länder. Den svenske nazistledaren Stefan Jacobsson var också med vid bildandet. Mellan den 3 och 7 juni i år besökte en delegation från APF Syrien.

Expo: Europeiska nazister i möte med syriska ministrar

Röda Malmö: Syrien: Bombningar av civila fortsätter


Bloggar om politik, flyktingar  Intressant


4 kommentarer:

Terje sa...

Kjære Røde Malmø,

Jeg synes du prøver å stryke alle som er mot vestlig bombing av Syria over en kam.

Du skriver:
Ryssland och den islamistiska diktaturen Iran, men även europeiska nazister sluter upp kring den syriske diktatorn.
[...]

Precis som en del stalinistiska vänstergrupper tror de att Israel och USA finansierar IS.
---

Syria er under sterkt press fra NATO, og er ikke i posisjon til å velge og vrake hvem de kan motta.

Jeg nevner navn som Seymour Hersh, John Pilger, Julian Assange som alle sier at USA har lenge prøvd å bytte regime i Syria. Disse journalistene påpekt den flytende grensen mellom de forskjellige væpnede gruppene i Syria, så å si at «USA finansierar IS.» er en god virkelighetsbeskrivning.


Husk hva NATO gjorde med Libya når det ble innført en fly-forbudssone.

Etter min mening vil realistisk sett ikke alternativet til det nåværende regimet være noen andre enn IS, eller muligens totalt anarki.
Mvh,
Terje

Ronny Åkerberg sa...

Terje, vad ska vi säga om situationen i Syrien idag? Kaos är ett ord som inte på något sätt räcker till för att beskriva läget. Det är ett folkmord med hundratusentals döda och halva landets befolkning är på flykt.
Den nästan helt övervägande orsaken till detta är landets diktator Bashar al-Assad. Det är han som besitter flygvapen som bombar civila i bostäder, sjukhus och skolor.
Försöker USA avlägsna Assad? Ja, möjligtvis några halvhjärtade försök med "förhandlingar". USA vill ha "stabilitet", en Assad-regim utan Assad.
Idag försöker man inte ens det. Nu är det bara IS som gäller, USA skiter i folket, låter Assad bomba folket. USA bombar i Syrien, men bara IS. Många syrier säger att civila drabbas och drivs i händerna på IS.
Jag blir inte imponerad av de journalister du nämner, de har ett geopolitiskt perspektiv med förutfattade "analyser" som utelämnar klassperspektiv och det arbetande folkets intressen.
IS får inte sina pengar från USA utan från den olja man säljer till Assad. IS och Assad lever i symbios, de undviker i största mån att slåss med varandra. Båda riktar terrorn mot civila och mot den demokratiska oppositionen.
Det enda möjliga måste vara att ta ställning för de demokratiska revolutionära krafterna, även om de för tillfället är tillbakapressade.
Världen sviker folket och de demokratiska krafterna i Syrien, men vi socialister måste stå fast vid en internationell solidaritet. Inte med diktatorer och imperialister utan med folken

Terje sa...

Kjære røde Malmø.
Det er første gang jeg har hørt noen beskrive John Pilger som ikke "rød" nok :)

Seymour Hersh skrev noen av de første artiklene om My Lai massakren, og kan vel knappest beskrives som en mann med förutfattade "analyser".

Försöker USA avlägsna Assad? Ja, möjligtvis några halvhjärtade försök med "förhandlingar"
Usa gjør vel mer enn dette, de lønner, utruster og gir trening til brigader i Syria, som knapt kan beskrives som noe annet enn en invasjon. Luftkampanjen mot ISIS er halvhjertet. For et par år siden var USA på nippet til å bombe de syriske regjeringsstyrkene, etter gassangrepet i Ghoutra. Dette viste seg senere å være utført av islamistene for å utløse amerikanske luftangrep, noe som ikke tyder på at ISIS og den syriske regjeringen/regimet stå hverandre for nær.
mvh
Terje


Ronny Åkerberg sa...

Flera undersökningar har visat att det var Assadregimen som låg bakom gasattacken i Ghouta, liksom liknande attacker på flera andra platser. Obamas agerande i samband med den händelsen visar tydligt USA:s hållning.
Först backade Obama till "den röda linje" han drog upp och när även den överskreds av Assad så vek sig Obama igen.
De syriska demokratiska revolutionärerna har fått lära sig att USA inte är att lita på i frihetskampen. De måste lita till egna krafter och internationell solidaritet från världens progressiva.
Det är en skam att inte alla inom vänstern kan se vad som sker utan verkar utgå från ett efterblivet scenario från kalla kriget. Assad står i spetsen för en kapitalistisk diktatur och förtrycker sitt folk på det mest bestialiska vis.
Självklart måste vi stödja det folkliga upproret. Nej till både Assad och IS - ja till demokratisk revolution!