fredag 4 september 2015

Syrien: Sluta bomba civila

...stoppa slaktaren i Damaskus
Assadregimen bombar hänsynslöst sönder sitt eget land och folk

Över tvåhundratusen dödade. Fyra miljoner på flykt utanför landet, tio miljoner på flykt inne i Syrien. Huvudsakligen beror detta på diktatorn Bashar al-Assads fyraåriga krig mot hans eget folk. Bomber och åter bomber från ryskbyggda flygplan och helikoptrar mot bostadsområden, skolor och sjukhus.

Hur länge ska slaktaren i Damaskus få hålla på?

Assad-regimen dödar sju gånger fler civila än Islamiska Staten. De flesta flyktingar flyr från al-Assads våld. Bombandet av civila driver dessutom många drabbade över i armarna på islamisterna.

Diktatorn i Damaskus backas upp av det odemokratiska Ryssland och av islamistdiktaturen i Iran. Iranska militärer har länge deltagit i striderna på Assads sida, även ryska marktrupper uppges nu strida i Syrien.

Människorna i Syrien behöver vår hjälp på alla sätt:

- De europeiska länderna måste på ett mycket bättre sätt ta emot och hjälpa de människor som flyr från våldet i Syrien.

- De miljoner, som finns i flyktingläger i länderna runt Syrien, liksom internflyktingarna i Syrien, måste få en betydligt större hjälp än de fått hittills. Situationen är ohållbar.

- Det behövs en internationell solidaritetsrörelse som kan sätta press på världens regeringar att få stopp på det destruktiva våldet och stödet till Assadregimen. Tystnaden om Assad-diktaturens brott mot det egna folket måste brytas.

- Det behövs en internationell solidaritetsrörelse med de krafter i Syrien som slåss mot diktatur och för demokrati. Det är en skam att de folkliga krafter, som utkämpar en hårdnackad kamp mot både Assad och IS, har svikits så grovt.

SR: Diplomater: Pressa Assad att sluta bomba civila

Expressen: Världen fruktar IS, men någon helt annan slaktar flest civila i Syrien

Arbetaren: Nya krav på sanktioner mot Syrien

FN:s flyktingorgan: Syrien: Miljoner på flykt

Bloggar om politik, flyktingar  IntressantInga kommentarer: