söndag 6 september 2015

Syriza Ungdom lämnar moderpartiet

...Syrizas popularitet i vikande
Nu har ungdomsorganisationen fått nog av kapitulation

Det grekiska vänsterpartiet Syrizas ungdomsförbund har lämnat moderpartiet och drar tillbaka sitt stöd inför parlamentsvalet den 20 september. Samtidigt visar mätning att Syriza backar i opinionen.

I ett uttalande med rubriken "Syrizas sammanbrott och vår inställning" har Syriza Ungdom (Neolaia Syriza) beslutade att dra tillbaka sitt stöd till moderpartiet inför parlamentsvalet den 20 september.

Anledningen är missnöje med Syrizas godkännande av avtalet med EU i juli, där vänsterpartiet accepterade stora privatiseringar, sociala nedskärningar och EU:s kontroll över grekisk lagstiftning.

Ungdomsorganisationen skriver att "avsaknaden av en process för att fastställa en gemensam grund för medlemmarna i Syriza Ungdom för den kommande perioden" är anledningen till att organisationen helt drar tillbaka sitt stöd.

Samtidigt verkar Syrizas popularitet vara i vikande - i en mätning får partiet 25 procentenheter jämfört med drygt 35 procent i det senaste valet. Premiärminister Alexis Tsipras popularitet är fortfarande stor - men den minskar - under våren kunde han mönstra så mycket som 70 procent stöd i en omröstning, nu är han nere i nästan 30 procentenheter.

Läs mera i danska Modkraft

Bloggar om politik, grekland  Intressant


1 kommentar:

The tipping point sa...

vi kommer aldrig nånsin kunna förändra något om man inte utmanar Bankirväldet som skuldsätter både folk o nationer och nyliberalismen som vill ha det rådande ruttna systemet kvar med enorma klassklyftor o massarbetslöshet.
de enda som vågar göra detta är hårdföra nationalister men problemet med de är att de vill bara ha det bra för sig själva och skiter i andra.
Socialisterna är svaga i EU idag