fredag 25 september 2015

UG: Vadå Moment 22?

...varför så brått vräka fattiga?

I torsdagens upplaga av Uppdrag Granskning fick vi veta hur "ohållbar" situationen är i Malmö och att det är ett Moment 22 att migrantlägret, som är olagligt, inte kan stängas. Men det är ju inte sant! Ingen hade bott i detta läger om kommunen hade fått tummarna loss och arrangerat ett bättre boende.

I programmet uppgavs att det bor 400 eu-migranter i lägret på Norra Sorgenfri. Solidaritet med eu-migranter, som har koll på läget, säger att det aldrig varit mer än 150 personer samtidigt i lägret. I programmet ordades det också mycket om olika problem, men de största problemen är naturligtvis för människorna i lägret som tvingas bo under de här omständigheterna.

Malmö kommun har varit fixerad vid att avhysa och vräka dessa de fattigaste av fattiga. Det är därför det ser ut som det gör. Det finns inget Moment 22, bara en ovilja att ta itu med saken och erbjuda migranterna vettigare övernattningsmöjligheter.

Självklart är det ingen långsiktig lösning, men svenska politiker gör heller inte tillräckligt för att få till stånd någon sådan lösning. Lösningen måste vara att den rumänska regeringen slutar utsätta sina egna medborgare för diskriminering och fattigdom.

Inte heller detta är något Moment 22. Se hur lätt det har gått för EU att gång på gång pressa på grekerna alla möjliga tvångsåtgärder. För att rädda bankernas vinster! Men när det gäller att rädda de fattiga i Rumänien då är man fullständigt handlingsförlamad.

YouTube: Detta är romernas Europa

Bloggar om politik, fattigdom  Intressant


Inga kommentarer: