söndag 4 oktober 2015

Ryska bombningar i Syrien

...uttalande från Lokala samordningskommittéerna i Syrien
Putins bombplan sprider död och förödelse i Syrien

För andra dagen i rad har ryska flygplan genomfört attacker på syrisk mark. Dessa flyganfall, mot städer och tätorter som saknar stridande från IS, har resulterat i mer än 40 civila dödsoffer, däribland kvinnor och barn. Detta avslöjar de ryska påståenden om att attackerna riktar sig mot IS och bekräftar att Rysslands mål är att direkt ingripa i konflikten för att säkerställa överlevnaden för Assad-regimen.

Ryska trupper kämpar nu öppet tillsammans med diktatorns armé. Trots internationell enighet om att attackerna inte har riktats mot IS positioner, har vi ännu inte sett några kraftfulla fördömanden av dödandet av civila, och detta leder oss att tro att det internationella samfundet underförstått godkänner dessa attacker. Vi tror att all partnerskap med Ryssland, som gör anspråk på att vara riktat mot IS, och som har välsignelse av patriarken av den ryska ortodoxa kyrkan, bara tjänar till att öka takten i dödandet och vidgar kretsen av förödelsen. Dessa villkor kommer oundvikligen att leda till ännu mer extremism.

De lokala samordningskommittéerna i Syrien förenar sig med syrier över hela landet i ett kategoriskt fördömande av den ryska interventionen. I vår sorg och svårmod delar vi smärtan hos alla dem som har förlorat nära och kära på grund av denna barbariska aggression.

LCC uppmanar alla revolutionära krafter och fraktioner att förena sig på alla sätt och svara på den ryska aggressionen. Vi uppmanar vidare det internationella samfundet att upprätthålla sitt moraliska och juridiska ansvar när det gäller den strategiska inriktningen av aktuella händelser i Syrien.

Barmhärtighet över våra martyrer. Länge leve vår revolution för ett fritt och demokratiskt Syrien.

Damaskus 2 oktober

Lokala samordningskommittéerna i Syrien  (sida på facebook)

Läs också på Röda Malmö: Intervju med syrisk revolutionär

Bloggat: Syrien i fokus


Bloggar om politik, syrien  Intressant


Inga kommentarer: