tisdag 6 oktober 2015

Rysslands bomber ska rädda Assad

...men civila får betala priset
På väg ner i träsket tillsammans

Rysslands stöd till diktaturregimen i Syrien är inget nytt, men Assad-regimen är nu så hårt trängd av deserteringar och landförluster att Putin måste göra nya insatser för att stötta upp den sönderfallande familjediktaturen.

Ryssland försöker dölja sin smutsiga hantering under täckmantel av "krig mot terrorismen" (har vi hört den förut?). Sanningen är att man försöker utplåna all opposition mot diktatorn i Damaskus. Det man vill rädda är alltså just den diktator som står för 95 procent av dödandet av civila i Syrien.

Det handlar om en kriminell regim som Putin och ryska regeringen nu försöker rädda. En regim som är skyldig till ohyggliga övergrepp och som fördrivit landets halva befolkning.

Rysslands bombattacker har i mycket liten utsträckning riktats mot IS-mål. Istället är det främst civila, däribland många kvinnor och barn, som drabbats. I den mån militära mål träffats har det främst varit olika rebellgrupper som slåss mot Assad-regimen.


Inte heller Assad-regimen är något att ty sig till när det gäller bekämpandet av IS. I fyra år har Assad varit helt upptagen med att bomba sitt eget folk, att döda och fördriva civila och att försöka utplåna den demokratiska oppositionen.

Anti-bomb-vänstern som försvann

Eller blev en bomb-vänster. Så illa är det. Delar av vänstern i Europa, oftast stalinister, har fått för sig att det finns något progressivt med diktaturen i Damaskus. Sin vurm för denne diktator delar de med högerextrema rörelser och nazister, som också hyllar Assad.

USA, och den internationella borgerligheten, stryker Assad medhårs och tror att han ska bli en allierad i "kriget mot terrorismen" (har vi hört den förut?). De som slåss för demokrati i Syrien ger man inget rakryggat stöd. Förlorarna är det syriska folket.

Stoppa Rysslands, USA:s och Assads bombande i Syrien!
Störta den kriminella Assad-diktaturen!
För fred och demokrati i Syrien!


Bloggar om politik, syrien  Intressant


Inga kommentarer: