lördag 3 oktober 2015

SD kan stoppas

...med ett solidariskt samhälle
Fosie, Malmö  Foto: Ronny Åkerberg

När flyktingströmmen drog fram genom Europa skedde något. Vi började se flyktingarna som de människor de är. Solidaritetsrörelsen som växt fram satte också käppar i hjulet för sådana som Sverigedemokraterna.

Nu försöker de skifta fokus och återta initiativet. Idag ordnar Sd i Malmö en manifestation "mot våldet" i ett försök att exploatera gangstervåldet till gagn för sin egen människofientliga politik. Men Sd har inga lösningar på det kriminella våldet. Tvärtom.

Det kriminella gängvåldet växer fram ur massarbetslöshet och fattigdom. En arbetslöshet på femton procent i Malmö där var tredje barn får växa upp i fattigdom utgör den grogrund av hopplöshet som också skapar rekryteringsbas för kriminella gäng.

Men saker och ting kan förändras. Det har vi sett nu. Våldet kan också bekämpas. Ett samhälle som inte tillåter ökande klassklyftor och misär kan också minska våldet. Men sådana solidariska samhällslösningar är helt främmande för Sverigedemokraterna.

1 kommentar:

The tipping point sa...

ett solidariskt och jämställt samhälle är ett tryggt och fredligt samhälle som är den enda rätta vägen att gå där folk har tillgång till utbildningsplatser, praktik, jobb, bostäder.
ett samhälle som går åt ett håll av större klassklyftor är ett samhälle i sönderfall och otrygghet i det långa loppet.
SD är inget annat än ett Borgerligt parti med en touch av fascism o rasism som tror att att fler poliser hårdare tag o hårdare fängelsestraff automatiskt kommer göra samhället tryggt o fredligt MEN det kommer aldrig att fungera just pga att deras politik saknar solidaritet o jämställdhets tanken och det gemensamma i sin politik.
vad SD och de övriga Borgerliga partierna har är att göda individen med rikedom medans majoriteten kommer få slava medans ett fåtal kommer att få det extremt bra alltså ett samhälle i Vi och De alltså ett samhälle där människor är misstänksamma mot varandra och där avundsjukan kommer att explodera och där de allt rikare kommer få mura in sig i gated Communitys och tror att de kan fly verkligheten med sin rikedom och skyddade av fler poliser o hårdare lagar o straff.
ojojoj vad dessa nyliberala tänkare kommer att bedra sig när de längre fram i framtiden kommer att inse vilket misstag det var att föra en sådan destruktiv o farlig politik.
om jag vore superrik så skulle jag föredra att hellre bo i ett land som genomsyras av solidaritet o jämställdhet o så låga klassklyftor som möjligt eftersom då skulle jag som rik inte behöva mura in mig i ett gated community och inte behöva sova oroligt om nätterna.
USA är ett jätte bra exempel på ett samhälle där klassklyftorna är höga och där solidaritet inte uppmuntras och där det gemensamma föraktas och kallas kommunism MEN se hur de rika bor i USA i Gated Communitys som försöker fly verkligheten och tror att de för evigt kommer få behålla sin rikedom och tror att ju mer pengar de har desto säkrare är de men ojojoj vad de bedrar sig.
hur har man löst detta i USA Jo precis det som SD och de Borgerliga alltid förespråkat fler poliser hårdare tag och vips så har USA närmare två miljoner människor i sina fängelser.
hur länge kan ett sådant destruktivt samhälle hålla tills det brakar samman?
hade USA istället satsat alla dessa oerhörda resurser på ett solidariskt samhälle istället för på fler poliser o fler fängelser så hade USA sett helt annorlunda ut idag men så går det när Nyliberaler styr och tror att de kan lösa alla problem med fler poliser o fler militärer o hårdare tag.
fan de ser människor som problem istället som en resurs och denna tanke vill jag inte få hit till svenska Riksdagen men SD och de Borgerliga partierna gör allt för att implementera detta i svensk politik.