söndag 11 oktober 2015

TTIP: First we take Berlin

...sen blir det Malmö
På lördagen var det manifestation i Malmö för att stoppa TTIP. Arrangörer var Stoppa TTIP Malmö, Jordens vänner, Gemensam välfärd Malmö med flera.

Inledde gjorde Helenholms systerskapskör med härlig skönsång och rappa texter

En liten, men växande skara människor börjar uppmärksamma den här viktiga frågan

Representant för Transport var en av talarna

En växande rörelse

Under lördagen demonstrerade, enligt arrangörerna, en kvarts miljon människor i Berlin.

Vad är TTIP?
EU och USA förhandlar om ett handelsavtal, Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), som beräknas vara färdigt under 2016.
Demokrati och miljö hotas
TTIP ska ge företag ökade rättigheter att stämma regeringar och det finns en stor risk att de demokratiska möjligheterna att ha bättre miljöskydd, närproducerad och ekologisk mat i skolor, offentligt ägd välfärd med mera, begränsas kraftigt.
Bönder slås ut
Småföretagare och bönder riskerar att slås ut på grund av billig import från USA
CETA, Comprahensive Economic and Trade Agreement, är ett liknande avtal mellan EU och Kanada, som är färdigförhandlat, offentligt, men inte ratificerat. CETA måste kastas i papperskorgen innan det fastställs av EU och medlemsländerna i smyg, utan debatt.
Det är dags att visa att vi inte vill ha dessa avtal! Vi vill se mer demokratiskt inflytande - inte mindre, bättre miljöskydd - inte sämre och en stark offentlig välfärd. Begränsa storföretagens och marknadskrafternas inflytande över våra liv.

Säg nej till TTIP och CETA!

Läs mer på Stoppa TTIP


Bloggar om politik, ttip  IntressantInga kommentarer: