måndag 16 november 2015

Era krig, våra döda

...en ond cirkel av stormaktskrig och terrorism
Ingenting lärt - redan planeras nya bombningar

Knappt har röken skingrats efter de vedervärdiga terrordåden i Paris så planeras för hämnd och vedergällning som kommer att drabba ytterligare civila och oskyldiga.

Imperialister och terrorister lever i en symbios av ständigt våld och motvåld. USA:s invasion av Irak (som framställdes som "svar på terrorismen") spred död och förödelse för hundratusentals människor och orsakade ett kaos av misär och sektstrider som öppnade vägen för IS.

Den arabiska våren tände hopp för miljoner människor, ett hopp som släcktes när världen vände ryggen till, när stormakter föredrog "stabilitet" och gamla eller nya diktatorer kunde sitta kvar. Assad-regimens bombningar av det egna folket lade Syrien i grus och aska - vilket skapade en utmärkt nisch för IS.

Det finns inget gott att vänta sig från de imperialistiska stormakterna med USA och Ryssland i spetsen. Mera bomber från skyn, nya flyktingströmmar, stängda gränser.

Rasismen får vatten på sin kvarn. Vi måste värna asylrätten.

Internationell solidaritet mellan folken är det som mödosamt måste byggas. Stöd åt de syrier och kurder som på basplanet slåss för frihet och demokrati.

International Viewpoint: Your wars, our dead

SP: Uttalande om terrordåden i Paris
Inga kommentarer: