söndag 22 november 2015

Regeringen drabbad av panik

...vill försätta Sverige i kristillstånd
Vart tänker de föra landet?

Statsminister Stefan Löfvén och hans gäng vill försätta landet i undantagstillstånd. Det som uppfattas som terrorhot och flyktingkris tjänar som ursäkt för att spränga alla fördämningar mot en ännu mer högerinriktad politik. Men kritiken börjar också komma. Kritik mot hysteriska förslag om ökad övervakning av medborgarna. Kritik mot oövertänkta lagändringar. Kritik mot höjda hotnivåer.

Enligt Aftonbladet har det socialdemokratiska partiets innersta kretsar sammankallats flera gånger den senaste veckan. Man vill försätta Sverige i ett slags "kristillstånd". Terrornivån har höjts, men man vill gå längre. Storebrorssamhället ska bli verklighet. Och migrationsminister Morgan Johansson har redan deklarerat att antalet asylsökande måste "ned rejält".

Men generalsekreteraren i Advokatsamfundet, Anne Ramberg, är kritisk till flera av de befogenheter som Stefan Löfvén vill ge säkerhetspolisen. Helt fel läge att öka övervakningen just nu, säger hon, eftersom läget är alltför hysteriskt.

Blivande ordföranden för Högsta domstolen, Stefan Lindskog, anser att regeringens planer på att tidigarelägga nya lagar hastas fram. Han menar att det krävs mer tid och eftertanke för att göra lagstiftningen effektiv och rättssäker. 

I onsdags höjde både Säpo och Försvarsmakten sina hotnivåer till de högsta någonsin i Sverige. Men skalan kritiseras för att sprida rädsla. Jag har oerhört svårt att se vad man vinner på det här, säger Magnus Norell, forskare med inriktning på terrorism. Varningen skrämmer bara upp folk.
1 kommentar:

The Venus Project sa...

paniken o paranoian har gripit regeringen och pga detta kommer det nu att komma förhastade ogenomtänkta beslut om ännu mer övervakning och ett storebrorssamhälle tar sakta form.
åh nej akta er det bor en terrorist i varje muslim åh shit vi måste ha massövervakning.
precis så agerade amerikanska regeringar efter 9/11 man agerade förhastat o paranoian grep tag i beslutsfattarna.
det är samma sak med "ryss" hotet åh ryssen är här med sina ubåtar åh vi måste skrämma slag på svensken för att tvinga in oss i Terror organisationen Nato utan debatt.
vi måste fortsätta kämpa för ett fritt o öppet samhälle vi kan inte fortsätta låta paranoida politiker skrämma ett helt öppet o fritt samhälle.
vi får inte gå samma väg som USA har gjort det är ovärdigt ett fritt o öppet o demokratiskt samhälle men om detta med paranoia o panik får fortsätta då är jag mycket mycket rädd att om 10-15år så har vi ett storebrorssamhälle med massiv övervakning av hela folket alltså misstänkliggörs en hel befolkning för att vara ett hot och dit får vi verkligen inte hamna.
när FRA får större befogenheter att massövervaka och Säpo får det osv då kan vi sluta klaga på vad Ryssland USA o Kina gör mot sina befolkningar då är vi inte ett dugg bättre än de vi kritiserar för att bryta mot friheten o demokratin o öppenheten.