söndag 1 november 2015

Romerna: Särbehandling är det

...nu ska de fattiga jagas iväg
Idag löper fristen för Sorgenfri-lägret ut

Martin Valfridsson, nationell samordnare för utsatta eu-medborgare, tycker det är riktigt att Malmö stad ska vräka tiggarna från deras läger på Sorgenfri. Han menar att man inte kan "särbehandla" en grupp i samhället. Men det är just det man gör när man återupptar den gamla vanan att jaga romer från plats till plats. Negativ särbehandling.

Enligt Valfridsson har kommuner och myndigheter stått "handfallna" inför de fattiga eu-migranterna hittills. Enligt honom har gruppens "utsatta position" haft betydelse för hur till exempel polisen agerat.

Men nu ska det bli ändring på detta mesande, enligt Valfridsson:
"Man kan inte särbehandla en grupp i samhället. Vi har ingen nationell tak-över-huvudet-garanti. Vi avhyser i storstäderna till och med barnfamiljer som inte kunnat betala sin hyra utan ersättning", säger han.

Kommuner har dock skyldigheter mot sina invånare när det gäller att förebygga och avhjälpa hemlöshet. Det är därför vi inte har kåkstäder med svenska medborgare. Men det gäller inte för tiggande eu-migranter. De jagas från land till land.

Dock finns det kommuner som erbjuder enkelt boende på till exempel campingplatser. Men det gillar inte Valfridsson, han anser att det är "juridiskt tveksamt". Tiggande romer ska sparkas ut på gatan - det är den enda "lösning" som regeringens samordnare erbjuder.

Omänskligheten breder ut sig. Utan att Sd sitter i regeringen. Det går lika bra med socialdemokrater och miljöpartister, som också styr i Malmö kommun.

Mer info på facebook: Solidaritet med eu-migranter

Inga kommentarer: