lördag 21 november 2015

Säpo behövde en terrorist

...och då "hittade" man en?
Säpo har en del att förklara

Varför dyker informationen om denne man upp just nu? Passar som hand i handske när överheten vill slå två flugor i en smäll: Både flykting och terrorist.

Den misstänkte killen Mothanna Magid Moder kom inte hit nyligen, som det sagts. Han har bott här sen september. Han hade sitt namn på dörren till lägenheten i Boliden. Gömde sig inte precis. På facebook har han uppdaterat sig regelbundet. Du hittar honom som Moder Mothanna på fb.

Polisen har hyllats för sitt fantastiska arbete och för att man lyckades gripa killen så snabbt. I själva verket har de gjort en grov miss. Det var en kvinna som såg Mothanna på bussen och tipsade polisen. När polisen kom återvände den misstänkte till lägenheten och gjorde inga försök att hålla sig undan.

Man kan dessutom undra över vilka är de allvarliga hot som förklarar att man höjt hotnivån till den högsta någonsin i svensk historia? Verkar finnas en rejäl lucka här.

Det finns många frågor kring den här historien. Jag hoppas Säpo har bra svar. Tyvärr befarar jag att även om det här visar sig vara en flopp eller "beklagligt misstag" - så blir det bestående intrycket "ingen rök utan eld". Var det den effekten man var ute efter?
2 kommentarer:

The Venus Project sa...

detta krig mot "terrorismen" som började med 9/11 har sedan dess lett till miljontals döda och bara i Irak har närmare två miljoner människor dött pga en stor fet j... lögn och sedan har det bara fortsatt mot Afghanistan, Libyen, Syrien och snart kanske tom mot Iran.
denna krigföring mot terrorn är bara något som de bombglada Neo-konservativa dårarna i USA hittat på och nu är alla paranoida och tror att det bor en terrorist i varenda gathörn o all denna rädsla som bara bygger på lögner har lett till ökad militarisering och det är fan på tiden att folk vaknar upp och säger ifrån och slutar tro på allt rädsla som medierna sprider.
detta har börjat gå alldeles för långt och vi människor oavsett etnicitet måste börja tala mot de krafter som vill militarisera vår värld och skapa kaos o splittring. dessa mörka krafter i makten håller på med söndra o härska mot alla befolkningar i världen man försöker skapa hat o splittring och jag är rädd att människor går på dessa lögner.

The Venus Project sa...

de behöver en boggie-man som de kan peka på och hålla detta krig mot terrorn levande och hålla medborgarna rädda så att de kan frivilligt gå med på mer övervakning och frivilligt ge bort sin fria integritet o frihet.
vi måste organisera oss och ut o demonstrera mot denna galenskap.
de mörka krafterna inom maktens korridorer borde skämmas för att de skapar dessa låtsas fiender och får vanliga människor att bli paranoida och rädda.