lördag 5 december 2015

Bryt den onda cirkeln av krig och terror

...bara frihet och rättvisa kan stoppa våldet
Demokrati och hopp för vanligt folk kan få det töntiga "kalifatet" att rasa samman

Den senaste masskjutningen i USA utreds nu som terrorbrott. Det kan alltså röra sig om ännu ett vedervärdigt politiskt motiverat dåd mot oskyldiga människor i den onda spiralen av krig och terrorism. Obamas drönarattacker mot civila, ryska bomber mot civila i Syrien, Assadregimens ödeläggelse av sitt eget land - allt detta som driver människor i terroristernas famn och som sen i sin tur motiverar mera våld.

Nu är hög tid att gå åt motsatt håll. När människor får uppleva frihet och trygghet, när de får inflytande över sina egna angelägenheter, när flyktingar kan återvända och hoppet om en framtid kan spira - det är då som grunden för terrororganisationer rycks undan och Islamiska staten kollapsar.

Hittills har de mäktiga i världen satsat på att eskalera våldet. Resultatet har blivit mera terrorism. Terrorismen kan inte bombas bort. Rättvisa kan inte skapas när stormakter blandar sig för att befrämja sina egna intressen.

Terrorismen kan byggas bort med demokrati, frihet, rättvisa och folkmakt. I Syrien innebär det att diktaturen med Assad i spetsen måste bort och ersättas med folklig demokrati. Det går inte att välja mellan Assad och Daesh/IS. Båda måste bekämpas samtidigt eftersom de lever i symbios och föder varandra.1 kommentar:

The Venus Project sa...

i västvärlden är man väldigt duktig på att uppmärksamma muslimsk terrorism men man glömmer att uppmärksamma den Kristna-Högerns stats terrorism runt om i den muslimska världen.
Kristna-Högerns statsterrorism som styrs från Washington de senaste 20 åren skapat den världsvida terrorismen med ISIS, Al Qaida, Al Nusra, Hizbollah.
den Kristna-Högern har sett till att göra ruiner av Afghanistan, Irak, Libyen och nu Syrien och kanske snart Iran och sen undrar de varför de har terrorism i sin bakgård.
hallå vakna det är era imperialistiska krig runtom i världen som skapar terror o elände.
fantastiskt tal av Bernie Sanders
https://www.youtube.com/watch?v=cbUN9UwoBX0
Bernie om Pope Francis
https://www.youtube.com/watch?v=9_LJpN893Vg