tisdag 1 december 2015

Hundratusentals för klimatet

...över hela världen
Demonstration för klimaträttvisa i Köpenhamn i söndags. Närmare tiotusen deltog i manifestationen.

På söndagen hade uppskattningsvis närmare sexhundratusen människor demonstrerat för klimatet i 175 länder. I Sverige hölls manifestationer på ett 30-tal orter. Röda Malmö bevakade naturligtvis demonstrationen i Malmö som samlade 1 100 personer.
I Sydney marscherade 50 000 människor.

Uppdatering: Ny uppgift säger att det handlade om fler än 785 000 deltagare i söndagens aktionsdag.

Bloggar om politik, klimat  Intressant

3 kommentarer:

The Venus Project sa...

vi har både kunnandet och teknologin att över hela jorden leva av förnyelsebar energi men så länge vi har ett vinst drivande monetärt system där profiten är viktigare än allt annat då kommer vi aldrig kunna rädda vår planet.
för att kunna rädda vår planet så måste vi förändra vårt monetära system från grunden eftersom dagens Bankirsystem är korrupt och gynnar endast de superrika.
The Venus Project - Energy
https://www.youtube.com/watch?v=fQDo53ZOZio

The Venus Project sa...

Paradise or Oblivion
https://www.youtube.com/watch?v=KphWsnhZ4Ag

The Choice is Ours
https://www.youtube.com/watch?v=PizMuqZUWbY

vi måste ta itu med dagens orättvisa monetära system för att öht kunna göra något åt våra problem. vi har lösningarna vi har kunnandet och vi har teknologin men det som sätter käppar i hjulet för oss att kunna göra det på en global skala är det orättvisa monetära system som vi lever under idag.

The Venus Project sa...

dagens makthavare företräder inte folkets bästa utan de företräder Bankernas och de multinationella bolagens rättigheter och i andra hand kommer klimat o människa.