måndag 29 juni 2015

Glad sommar!

...må solen skina på oss alla

Nu när Almedalsveckan har inletts passar det bra att ta semester. Medan näringslivslobbyister, politikeretablissemanget och massmedia minglar i den politiska ankdammen ägnar jag mig åt viktigare ting. Jag önskar er alla en skön sommar. Påminner dock gärna om vikten av solidaritet med Grekland under veckan.


Bloggar om sommar, semester  Intressant


söndag 28 juni 2015

Malmö: Fiasko för Pegida igen

...rasisterna avvisade av motdemonstration
Polisen var väl rustad. Fina hästar...

Stor mobilisering för att skydda Pegida-rasisterna

Poliserna är sysslolösa i väntan

Rasisten Dan Park övar på sitt tal

De ridande poliserna i beredskap

Motdemonstranterna börjar samlas

Polisens informatör Ewa-Gun Westford förklarar...

Motdemonstranterna samlar krafterna

Trots regn, semester och lördagkväll så slöt fler än tusen personer upp

Talkörer börjar riktas mot Pegida-arrangörerna

De många motdemonstranterna överröstade...

...de fåtaliga rasisterna i Pegida (de lär ha varit sammanlagt högst 11 stycken)

En klar seger för antirasisterna i MalmöBloggar om politik, rasism  Intressant


Grekland: Tsipras tal

...det måste bli slut på åtstramningar och utpressning
Den grekiska regeringen låter folket ta ställning

Alexis Tsipras tal hölls i Aten, 27 juni kl 00.30

"Grekiska medborgare,

Under de senaste sex månaderna har den grekiska regeringen utkämpat en strid under kvävande ekonomiska förhållanden som inte kan jämföras med något tidigare, för att genomföra det uppdrag som vi fick från er den 25 januari.
Uppdraget har varit att förhandla med våra partners för att få ett slut på åtstramningsprogrammet, för att välstånd och social rättvisa ska komma tillbaka till vårt land igen. För en hållbar överenskommelse som kan respektera såväl demokratin som de gemensamma europeiska reglerna och som kan leda till att vi till slut kommer ut ur krisen.
Under förhandlingarna blev vi gång på gång ombedda att genomföra den memorandapolitik som de tidigare regeringarna hade undertecknat, trots att det grekiska folket tydligt och klart fördömde denna politik i det senaste valet.
Aldrig någonsin övervägde vi att ge upp – inte för ett ögonblick att svika ert förtroende.
Efter fem månaders tuffa förhandlingar lade dessvärre våra partners fram ett ultimatum på mötet i Eurogruppen i förrgår, ett ultimatum till den grekiska demokratin och det grekiska folket.
Ett ultimatum som står i strid med Europas grundläggande principer och värderingar, med värderingarna i vårt gemensamma europeiska projekt.
Den grekiska regeringen blev ombedd att acceptera ett förslag som skulle lägga omöjliga bördor på det grekiska folkets skuldror, och som skulle underminera den grekiska ekonomin och samhället från att återhämta sig. Inte bara genom att hålla igång osäkerheten utan också genom att ytterligare stegra den sociala ojämlikheten.
Institutionernas förslag inkluderar åtgärder som ytterligare ska avreglera arbetsmarknaden, ytterligare sänka pensionerna och de offentligt anställdas löner – liksom öka skatten på mat, restauranger och turism samtidigt som skattelättnaderna för de grekiska öarna tas bort.
Dessa förslag – som direkt strider mot europeiska regler och den grundläggande rätten till arbete, jämlikhet och värdighet – bevisar att vissa av våra partners och medlemmar i institutionerna inte är intresserade av någon överenskommelse som är hållbar och förmånlig för alla parter, utan i stället bara vill förödmjuka hela det grekiska folket.
Dessa förslag illustrerar framför allt hur IMF insisterar på hårda och bestraffande åtstramningsåtgärder.
Nu är tiden inne för de ledande europeiska makterna att ta tillfället och ta initiativet att en gång för alla få ett slut på den grekiska skuldkrisen, en kris som också påverkar andra länder i Europa och som hotar själva framtiden för den europeiska integrationen..."
Läs hela talet på Nätverket för Greklands hemsida här
Bloggar om politik, grekland  Intressant

lördag 27 juni 2015

Är det hat mot förorten?

...att kritisera reaktionära idéer?

Det började med ett debattinlägg av Zeliha Dagli från Husby som ville uppmärksamma reaktionära fundamentalisters ökade lokala inflytande. Jag kan inte längre vara mig själv här, skriver hon i Aftonbladet. Vänsterpartisten Amineh Kakabaveh tog också upp diskussionen med ett inlägg i Expressen; I förorten växer männens diktatur.

Miljöpartisten Manijeh Mehdiyar och Maimuna Abdullahi, medlem i muslimska Mänskliga Rättighets-kommittén, gick till kraftigt motangrepp i Expressen och menar att Hatkampanjen mot förorten är rasistisk. Även inom Vänsterpartiet har känslor flammat höga. 

Om vi går tillbaka till Dagli från Husby så skriver hon: "Jag funderar på att efter trettio år i Sverige på nytt söka asyl här. Anledningen är att jag inte längre fritt kan diskutera rätten till abort, rätten till min kropp, rätten till ömsesidig kärlek som inte kan påtvingas, rätten att vistas och använda offentliga platser och otaliga andra begränsningar" och hon påminns om sin barndoms imamer i forna hemlandet.

Kakabaveh skriver: "I svenska förorter blir klimatet allt mer kvinnofientligt. Kvinnor är inte längre välkomna på en del kaféer. Unga tjejer kan inte vistas ute efter middagstid på vissa platser. Kvinnor kan inte klä sig hur de vill". Hon påminner också om hur homosexuella trakasseras.

Mehdiyar och Abdullahi ser detta som "en mobiliserad hatkampanj mot Sveriges förorter" och menar att det är "stereotypa föreställningar" om kvinnoförtrycket som "bidrar till cementering av rasism".

En som försöker reda ut det här på ett bra sätt är Anders Fraurud på sin blogg Pepprat Rödgrönt. Han skriver ett inlägg som jag gärna rekommenderar som fortsättning på det här inlägget: Är det "hat mot förorten" att kritisera reaktionära idéer?

Bloggar om politik, rasism  Intressant


Sex år sen Michael Jackson dog

...liten tillbakablick på sommaren 2009

Michael Jackson dog sommaren 2009, närmare bestämt den 25 juni. Händelsen fick naturligtvis stor uppmärksamhet. Jag skrev ett par inlägg på Röda Malmö:

Gamarna äter dem levande (lördag 27 juni 2009)

En av de största (fredag 26 juni 2009)


Bloggar om musik, kultur  intressantfredag 26 juni 2015

Nina Simone: Mississippi Goddam

...en röst mot rasismen


Nina Simone sjunger Mississippi Goddam

Låten på YouTube

Texten till låten hittar du här

AB: Slogs mot rasismen med jazz som vapen

Bloggar om musik, rasism


Ett grekiskt drama

...där slutet ännu inte är skrivet

Visar vad som väntar en framgångsrik vänster
Inga givna svar, men väl ett löfte till folket
Skuldutredningen ett viktigt vapen mot trojkan
Det fanns aldrig utrymme för några förhandlingar. Trojkans mål har legat fast från start; total underkastelse är enda vägen för Grekland.
Låt oss först och främst vara på det klara med att det inte finns några moraliska perspektiv som förklarar den politiska rävsax som Grekland befinner sig i. Skuldkommissionen som grundligt utrett hur den grekiska skuldkrisen utvecklat sig visar med all tydlighet att Greklands ekonomiska situation, trots korruption och klientelism, vid finanskrisens start 2008 inte skilde sig nämnvärt från krisdrabbade länder som Irland, Spanien och USA. Det var först när bankerna skulle räddas från kollaps som den offentliga skuldsättningen exploderade. Från IMF-håll har desinformation och politisk vinkling av skuldkrisen varit en aktiv strategi från start.

Idag kan till och med Anders Borg erkänna vilket högt pris Grekland får betala och argumenterar för att det måste göras skuldnedskrivningar för att situationen skall kunna räddas. Det är lätt att säga nu när Borg inte längre är finansminister och inget uttalande förpliktigar.
Först och främst måste alla som stödjer och hoppas på den grekiska vänstern inse att det inte finns några objektivt riktiga vägar framåt. Sådana uppenbarar sig endast i efterhand, om de alls gör det. Vad varje vänsterrörelse som når makt står inför är hypoteser, aningar – och löften gjorda till de väljare och gräsrötter, som burit upp hela projektet. Det är dock på löftena och förhoppningarna som en progressiv rörelse vilar och av allt att döma är förhandlingar med trojkan, såsom de sett ut denna vår, inget annat än en utdragen reträtt från allt vad vallöften och framsteg heter.
Kanske återstår ett brott med euron som enda möjlighet. Så argumenterar i alla fall Stathis Kouvelakis från Syrizas vänsterflygel. Valet ligger idag, menar han, mellan en osäker framtid utanför det så kallade eurosamarbetet eller en långsam död inom detsamma. Den som frågar Anders Borg får det diametralt motsatta svaret och hur illa det än låter har han en poäng; idag finns ingen ekonomisk motpol till den globala kapitalismen. Ett litet land, avskuret från den europeiska marknaden, har inte många allierade att vända sig till. Dessutom återkommer alltid löftet till väljarna – den grekiska regeringen saknar folkligt stöd för ett aktivt brott med euron.
Svaret tycks finnas i skuldkommissionens utredning. Den är ett vapen för den grekiska regeringen att hitta nya fotfästen i förhandlingarna med trojkan. Fler nedskärningar är inte möjliga att genomföra och en revision av skulden är det enda rimliga, på kort sikt innebär det att regeringen måste vägra betala. Kanske leder det till en uteslutning ur eurozonen, men det sker i så fall inte på Syrizas initiativ.

Situationen erbjuder inte mycket till ljusning för Syriza och det grekiska folket, men det finns några tydliga återvändsgränder och några uppenbara riktlinjer – från vår socialistiska rörelse tar det sig uttryck som en kamratlig vädjan – våga hålla fast vid era principer! Ingen vet om det leder till seger, men att föra borgerlig politik under rött flagg kommer tveklöst leda till förlust.
Ursprungligen ledare i veckotidningen Internationalen vecka 26/2015
Bloggar om politik, grekland  Intressant

Dags för regeringen att stötta Grekland

...debattinlägg i viktig fråga

En socialdemokratisk regering som inte höjer sin röst mot en politik som syftar till att föra Europa allt längre in på ett nyliberalt spår på bekostnad av statlig suveränitet, demokrati och mänskliga rättigheter sviker sina grundläggande ideal.
Det skriver Elisavet Johansson Tziampazis, ordförande för Nätverket för Grekland, i Dagens Arena.
Att skriva av Greklands skuld skulle innebära en förbättring för Europas ekonomi i allmänhet och grekisk ekonomi i synnerhet.
Läs artikeln här
Bloggar om politik, grekland

Mediernas bevakning av Grekland

...är skandalös

Ingen massmedia vågar tydligen ifrågasätta den nya tidens gudabild; "den nödvändiga ekonomiska politiken". 
Det går nu ut över bevakningen av krisen mellan EU och Grekland.

Läs Bent Grams kommentar i Modkraft

Bloggar om politik, grekland

torsdag 25 juni 2015

Malmö mot våldet

...hög tid ta människors oro och ilska på allvar
I kväll hölls spontana manifestationer mot den senaste tidens våldsamheter i Malmö i några av de mest utsatta bostadsområdena. Här människor samlade till protester i Kroksbäck...

...där en del bara vill flytta, men andra bestämmer sig för att stanna och slå tillbaka. Det är naturligtvis fullständigt ohållbart att leva bland skottlossningar, sprängningar och anlagda bränder

Även i området Seved, som också varit utsatt för sprängningar och skottlossning, samlades människor till en ljusmanifestation i kväll

Boende på Seved säger att de är besvikna på polisen och Malmö stad

Under lång tid har de styrande i Malmö, liksom regeringar av olika kulörer, bäddat för den nu uppkomna situationen. Massarbetslöshet, ökande segregation, bostadsbrist och försämrad välfärd har berövat många unga framtidshoppet. Misären har skapat grogrund för både kriminalitet och rasism.

Hoppet är att protesterna nu börjar komma från de närmast drabbade. Katastrofalt är att de styrande politikerna i Malmö stänger både ögon och öron och nu har beslutat om nya nedskärningar på ytterligare hundra miljoner kronor.


Bloggar om politik, malmö  Intressant


Regeringen förföljer romerna

...och fortsätter vår antiziganistiska tradition
Fattiga människor ska nu lättare kunna vräkas från sina eländiga "bostäder"

EU:s fria rörlighet hyllas av överheten, men den gäller inte för fattiga romer. Det är innebörden i regeringens paket mot tiggeriet. Regeringen vill göra det lättare att köra bort tiggare från deras bosättningar. Förslag som hyllas av Moderaterna, som kompletterar med eget förslag om särskilda "tiggarvakter".

Regeringen vet mycket väl att fattiga människor måste ha någonstans att sova för att kunna tigga för sitt uppehälle. Därför inriktar man sig på att slå hårt och skoningslöst mot just det området för att "få bukt med tiggeriet". Det får man naturligtvis inte eftersom man inte har något annat att erbjuda tiggarna. Den enda följden blir naturligtvis att tiggarna blir mer jagade.

Dessa avhysningar är en del av vår antiziganistiska tradition. På sätt och vis handlar det faktiskt om en skärpt förföljelse. Från min barndom minns jag romerna som kom med sina hästar och vagnar, ständigt nomadiserande i det svenska landskapet. Då fick de åtminstone stanna på en plats några veckor. Nu ska de avhysas direkt.

Regeringen vill dessutom, med ett av sina förslag, ge sken av att tiggarna utnyttjas av andra som vill tjäna pengar på deras tiggande. En nyligen publicerad studie slår hål på myter. En sådan myt är att det finns någon i bakgrunden som organiserar tiggandet och tjänar på det. Studien slår fast att rumänska tiggare är mycket fattiga och att det inte finns någon som tjänar på vad de samlar in.

Regeringens resonemang och förslag tjänar som ett rent underblåsande av myterna. Vad gäller det omskrutna samarbetet med rumänska myndigheter så ger jag ingenting för detta. Som jag ser det så handlar det bara om ett försök att sockra förföljelserna.

Bloggar om politik, fattigdom  Intressant


Casey Jones Strejkbrytaren

Lucas Stark sjunger Joe Hill


Casey Jones är en låt som Joe Hill skrev texten till

Låten på YouTube

Den svenska texten hittar du här

Röda Malmö: Boktips: Joe Hill

Bloggar om politik, musik


onsdag 24 juni 2015

Demonstration mot Dansk Folkeparti

...mångfaldsmanifestation i Köpenhamn

Hotet mot välfärden kommer inte från minoriteter, utan från politiker som flyr från sina löften, säger nätverket Köpenhamn för mångfald som kallar till demonstration på Rådhuspladsen i Köpenhamn på torsdag.

Mera info på facebook


Bloggar om politik, rasism  Intressant


En kvarts miljon demonstrerade i London

...mot regeringens nedskärningspolitik
250 000 demonstrerade i lördags mot den konservativa regeringens nedskärningar

Samtidigt har det demonstrerats på flera håll runt om i Europa. Flera solidaritetsdemonstrationer har också hållits med det grekiska folkets kamp mot EU:s nedskärningsdiktat.

Läs mera i danska Modkraft


Trotskij i Norge 1935-36

...exil som startade i juni för 80 år sen
Trotskij med vänner på utflykt i norska fjällen

Den 18 juni 1935 började Trotskij och hans fru Natalia sin korta exil i Norge. De utvisades från Norge den 19 december 1936 och avreste till den sista exilen i Mexiko.

För mera info se Modkraft

Bloggar om politik, historia  Intressant

Junifest för att stötta hemlösa

...Juniklappen i Folkets park i dag

Juniklappen den 24 juni äger rum 6 månader efter julafton som är till för att poängtera att hemlösa inte tar semester och att empati, engagemang och förbättring fortsätter att vara viktigt. 

Mera info på facebookevent


Soppkök Malmö: Info om hemlöshet

Bloggar om politik, hemlösa  Intressant


tisdag 23 juni 2015

De godtyckliga individuella lönerna

...bara du och chefen

Individuella löner är något som de anställda förlorar på. Rent godtycke råder, trots kriterier. Det blir osämja mellan de anställda. Kritiska röster bestraffas. Orättvisorna ökar. Lönesättningen blir ett maktmedel för cheferna.

– Individuell lönesättning innebär att löntagarna blir mer splittrade gentemot varandra, och att lönen blir mer av en hemlighet. Det kan också minska strejk- och konfliktviljan i ett lönekollektiv. Men lönerna riskerar också att bli väldigt godtyckligt satta, säger forskaren John Lapidus, som studerat den individuella lönesättning som nu är regel i Sverige. 

Läs artikel i Etc: Bara du och chefen

Individuella löner splittrar och försvagar de anställda som kollektiv och ger arbetsgivarna större möjligheter att pressa kostnader och diktera villkor.

Läs intervju med sjukvårdsanställd: "Cheferna gjorde sånt som skrämde folk på riktigt"


Bloggar om politik, löner  Intressant

Trädgårdslivet på Katrinetorp

...här händer något hela tiden
En liten värld i ständig förändring...

Något är på väg bort...

...och annat har bara precis börjat

Njut av denna lilla promenad genom trädgården...

...som jag gjorde här om dagen

Underbart att detta rikemansparadis är öppet för oss alla - efter 200 årBoktips: Amerikanska massvåldtäkter

...i Tyskland 1945

Hittills har historien om det massiva sexuella våld som drabbade hundratusentals tyska kvinnor (och ett inte obetydligt antal män) nästan uteslutande handlat om Röda armén. Romaner, filmer och forskning har befäst bilden av bestialiska sovjetiska övergrepp under flykten i öster och i ruinernas Berlin. Den bör inte bestridas, men breddas med berättelserna om de västallierades brutalitet.


Den tyska historikern Miriam Gebhardt gav i mars ut boken ”Als die Soldaten kamen”. Enligt hennes beräkningar våldtogs ca 850.000 tyska kvinnor under krigsslutet. Det är väsentligt färre än de miljontals offer som tidigare diskuterats. Men den nya och sensationella uppgiften är att 300.000 av dem påstås ha begåtts av allierade soldater.

DN: Varför har de allierades massvåldtäkter varit tabu att skriva om?

Boken utgiven på tyska DVA Verlag

DN: Intervju med författaren Miriam Gebhardt

Bloggar om politik, böcker  Intressant


Nu är den förbannade sommar´n här

Bengt Sändh: Vals om sommaren


Bengt Sändh framför Vals om sommaren från 1965

Budskapet kan vara bra att tänka på nu när solen lyser med sin frånvaro. Det är inte så mycket att stå efter egentligen...

Låten på YouTube

Trubaduren Bengt Sändhs hemsida

Om låten ovan skriver han: "Det var på 60-talet. Varenda klåfingrig trubadur skrev visor om sommaren.... Då beslöt jag att räkna upp sommarens nackdelar".

Text och ackord hittar du här

Bloggar om sommar, musik


måndag 22 juni 2015

Danmark: Nederlag för nödvändighetens politik

...men Enhedslisten har stärkts
Kommentar från SAP, dansk sektion av fjärde internationalen. SAP ingår i Enhedslisten

Folketingsvalet var en örfil åt nödvändighetens politik. Den verklighetsfrämmande politik, som dikteras av finansministeriets räknemaskin, har förlorat uppbackning. Enhedslisten har stärkts och har motstått faran av att bli nedtryckt av regeringens impopularitet. Det ger möjlighet att stärka kampen mot borgerlig, asocial reformpolitik, men det kräver rekonstruktion av ett projekt för vänstern. Enhedslisten är den kraft som kan stå för detta.

Folketingsvalet var först och främst en örfil åt nödvändighetens politik. Partierna S, V, C, SF och B, som åtminstone i befolkningens ögon uppfattas som ansvariga för reformpolitiken, har gått kraftigt tillbaka i förhållande till valet år 2011. Från ett stöd på 75 procent av rösterna (132 mandat), utgör dessa partiers stöd efter valet bara 58 procent (102 mandat); en minskning med 17 procentenheter (30 mandat). Däremot gick de partier, som av befolkningen uppfattas som alternativ till nödvändighetens politiken, dvs DF, LA, Alternativet och Enhedslisten, fram med en motsvarande röstandel och har nu mer än 40 procent av rösterna.

Visst gick Socialdemokraterna framåt, men det var på bekostnad av det regeringsblock, som bildades 2011. Socialdemokraterna kannibaliserede SF och de Radikale, men förlorade maktkampen med DF. Det var socialdemokraternas egen politik, med nedskärningar i välfärden och gåvor till näringslivet, som banade väg för DF.

Även om en stor del av rösterna har gått till DF, är det viktigt att förstå det sociala innehållet i denna rörelse. För en stor del av arbetarväljarna, som har gått till DF, är detta lika mycket ett uttryck för en önskan om mer och bättre välfärd, som en önskan om sämre behandling av flyktingar och invandrare. Enhedslistens uppgift blir därför att ställa Dansk Folkeparti till svars för dess löften om bättre välfärd, oavsett om det gäller arbetslöshetsersättning eller tillväxten i den offentliga sektorn.

Alternativet blev valets stora överraskning. Med 4,8 procent. av rösterna fick partiet ett massivt genombrott, framburet av storstäderna - särskilt Köpenhamn. Partiets krav på att göra politik på ett annat sätt, icke-konfronterande och samtidigt med utrymme för att tänka i visioner lockade många som vill ha mer långtgående förändringar i samhället.

Liberal Alliance framstod med sin ultraliberala plan för en radikal omvandling av den offentliga sektorn och skattesystemet som det blå blockets liberala uppgörelse med nödvändighetens politik. Partiet är nu nästan lika stort som Enhedslisten med en röstandel om 7,5 procent och 13 mandat.

Enhedslistens ökning från 6,7 procent till 7,8 procent är en positiv framgång. Detta parti har inte bara upprätthållit sitt goda valresultat från 2011, utan också utökat stödet. Det är mycket positivt att partiet inte har dragits ned av SRSF-regeringens impopularitet, utan har behållit kritiken och avståndet till regeringen. Samtidigt har Enhedslisten avancerat i många provinsstäder, och därigenom ökat resultaten från det kommunala genombrottet 2013.

Tyvärr gick Enhedslisten tillbaka i Köpenhamn. Partiet förlorade inte minst röster till Alternativet, som samlade den del av kritiken mot nödvändighetens politik, som ville ha mer visioner. Trots vidlyftiga drömmerier förmådde Alternativet att bli språkrör åt dessa strömningar, där anklagelser om "ekonomisk oansvarighet" och "överbudspolitik" snarare blev positiv publicitet än skällsord. Det blir en uppgift för Enhedslisten att synliggöra detta om Alternativet sviker sina visioner när intressekonflikter uppstår.

Enhedslisten kom alltför mycket att framstå som de andra partierna - ett parti som gör politik på samma sätt. Seriösa, konkreta och "fullt finansierade" politiska förslag i samförstånd om det politiskt genomförbara. Detta tillvägagångssätt har hittills hjälpt Enhedslisten att nå många grupper i arbetarklassen, men i valkampanjen innebar avsaknaden av mer långtgående krav, såsom 30-timmarsvecka, att partiet inte helt fångade upp strömningar som vill ha något mer. Det är också uttryck för att Enhedslisten inte i tillräcklig utsträckning förmådde realisera målsättningen att använda valet att berätta för arbetarbefolkningen om sina egna visioner och politik.

Enhedslisten måste ta ansvar för återuppbyggnaden av vänstern

När det är sagt, så är situationen för Enhedslisten isolerat sett, inte dålig. Socialdemokraterna meddelade under valkampanjen att de är att betrakta som ett mittenparti. Därmed är Enhedslisten det största partiet på vänsterflygeln.

Partiet måste nu ta på sig rollen som den samlande kraft som under den kommande perioden står i spetsen för att återuppbygga vänstern. Partiet måste vara den drivande kraft som kan samla till protester mot en kommande blå regerings tillslag mot marginaliserade och arbetslösa. Det kräver att Enhedslisten satsar sina resurser på att bygga från grunden. Enhedslisten måste satsa krafterna i en basorganisering i fackföreningarna och bland studenterna. Särskilt måste Enhedslisten bygga organisering i utsatta bostadsområden där Enhedslisten gått fram i valet.

Samtidigt med denna process måste Enhedslisten utveckla sig politiskt. Tyngpunkten bör vara en strategisk nyorientering, där partiet formulerar egna politiska visioner som kan uppvisa en konsekvent trovärdig väg ut ur krisen och mot socialismen. Enhedslisten kan bli det parti som samlar upp missnöjet och ger de kommande kamperna mot en borgerlig regerings nedskärningspolitik ett perspektiv som sträcker sig längre än kapitalismen.

Detta blir inte någon lätt uppgift, utan kräver att partiet utvecklar en systematisk strategi för arbetet i rörelserna och avsätter resurser för att kunna utföra uppgifterna som kollektiv. Denna process måste starta redan på det kommande årsmötet.

SAPs landsledelse, den 21. juni 2015


Bloggar om politik, danmark  Intressant


I Amors tempel

...kontemplation i naturen
Jag lämnade bakom mig stadens sus och dus...

...för besök i blåeldens rike

...där också prästkragen har en plats

Här i Lindängelund håller Malmös största park sakta på att ta form

Området gränsar till Katrinetorps engelska park där hyllebuskar blommar...

...liksom rhododendron i den lilla bokskogen

Där står också lindar i ring...

...och bildar en märklig liten sal

Jag söker dock en annan stillhet...

...vid den lilla dammen med Amors tempel

Här kan man vila i stilla begrundan...

...men jag vill ända upp till templet

Här känner jag hur lugnet stillar mitt oroliga inre. Kanske inte en effekt av Amors inflytande utan mera av en stunds vistelse i naturen...

Bloggar om sommar, samhälle  Intressant