onsdag 6 januari 2016

Fördöm dessa skitstövlar till män!

...massövergreppen mot kvinnor i Tyskland

Stora grupper av vuxna män i åldern 20-35 som ger sig på yngre kvinnor, hindrar dem, omringar dem, håller fast dem, tafsar på dem överallt och rånar dem. Och detta sker i massomfattning offentligt på gator och torg i stora städer som Köln och Hamburg. Skamliga handlingar av män som måste ha något slags hål i huvudet. Närmaste parallell går till de sexuella massövergreppen på kvinnor i Kairo.

I Egypten är offentliga sexuella övergrepp mot kvinnor vanliga. Egyptiska kvinnorättsaktivister för en ojämn kamp mot män och myndigheter som inte tar övergreppen på allvar. Tidningen Arbetaren är en av de som tagit upp saken till granskning.

Nu händer samma sak i tyska Köln. 100 anmälningar har kommit in från kvinnor som blivit sexuellt antastade och bestulna på nyårsnatten. Stadens nyvalda borgmästare fick frågan hur kvinnor ska värja sig och svarade att de "bör hålla armlängds avstånd till främmande män". Man tar sig för pannan...

Vi har sett tidigare, även i vårt eget land, hur gruppvåldtäkter inte tas på tillräckligt allvar av myndigheter och domstolar. Gamla patriarkala föreställningar lever vidare. 

Massövergreppen måste kvävas i sin linda. Män som deltar i sådant måste få helt klara signaler. Inte med enbart ord utan med resoluta handlingar från samhällets sida. Straffskärpningar kan säkert diskuteras och i förekommande fall ska naturligtvis utvisningar ur landet ske.

AB: De tafsade överallt


Bloggar om politik, mäns våld  Intressant


Inga kommentarer: