onsdag 20 januari 2016

Kommunal: Hela styrelsen måste gå NU!

...låt inte fifflarna sitta kvar och återta greppet
Annelie Nordström klamrar sig fast i fyra månader till för att rädda ansiktet på byråkraterna

Först försökte styrelsen i Kommunal att offra kassören för att sopa skandalerna under mattan. När inte det lyckas, när protesterna växer inom förbundet och tiotusen lämnar organisationen, först då förstår Annelie Nordström att hon måste lämna sin post. Men inte nu, för liv och pina, hon vill återta kontrollen över sina domäner, lanserar ett vackert åtgärdsprogram och vill själv skriva sin historia.

Men det räcker inte! Skandalerna är av den digniteten att bara en omedelbar avgång kan tillgodose kraven på anständighet. Och det gäller inte bara ordföranden utan hela den ansvariga styrelsen.

Dessutom är den framlagda planen otillräcklig. För att gå till botten med det hela krävs åtgärder som börja ta itu med grunden till problemen - nämligen hela skiktet av fackliga byråkrater som skaffat sig privilegier och lever ett liv på en helt annan nivå än de medlemmar som de ska företräda.

Viktiga krav är avskaffandet av de skyhöga lönerna. Funktionärer ska själva jobba under samma villkor som finns i avtalen för medlemmarna. De ska heller inte ha orimliga pensioner och fallskärmar. Demokratin i facket måste återställas och avtalen ska ut på medlemsomröstning.

Tre artiklar i veckotidningen Internationalen:
Inga kommentarer: