söndag 10 januari 2016

Tysk minister: Övergreppen i Köln planerade

...liknande sexuella övergrepp även i Sverige

Anmälningarna om olika typer av brott riktade mot kvinnor under nyårsfirandet i Köln har ökat till 516 fall. Tysklands justitieminister hävdar att de sexuella övergreppen måste ha varit "organiserade". Samtidigt kommer uppgifter om liknande sexuella övergrepp i inte bara Kalmar utan även Stockholm.

Det rapporteras om liknande brott i Hamburg under nyårsfirandet. Polisen säger att 133 fall av brott, däribland sexuella övergrepp, misstänks ha begåtts mot kvinnor på avenyn Reeperbahn.

DN: Tyska justitieministern: Övergreppen i Köln var planerade


Genom DN får vi nu veta att i två år har killgäng ofredat flickor vid Europas största ungdomsfestival We are Sthlm.
I polisens officiella version utåt förlöpte festivalen lugnt – men DN:s granskning visar att interna larmrapporter har tystats ned.
– Vi borde absolut ha berättat om detta, säger polisens presschef Varg Gyllander.
Gärningsmännen var, enligt DN:s källor, ofta unga utländska män som kommit till Sverige utan föräldrar. Roger Ticoalu är evenemangschef på Stockholm stad, som är arrangör för We are Sthlm. Han säger att det alltid har förekommit sexualbrott, men 2014 syntes en stor skillnad i brotten som begicks.
– De här fallen är väldigt speciella. Det är grupper av killar som uppsåtligen riktar in sig på att omringa och ofreda tjejer. Deras tillvägagångssätt blev vi först helt chockade över. När vi fick de första indikationerna på vad som hände trodde vi inte att det kunde stämma, säger Ticoalu.Inga kommentarer: